Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lucidní snění

11. 7. 2010

Lucidní snění je že víte o tom když sníte že sníte a sen si dokážete uvědomit.V lucidním snění (zkratka LD) jste jako by jste byli v realitě až na to že v LD myšlenka znamená čin.chcete si užít zábavu?Vytvořte si třeba velkou pouť,krásný zelený les s mluvícími zvířaty,prozkoumejte Atlantidu,vyzualizujte si Ládina a Kalašníkov a rořtřílejte jej na kousky,vyspěte se se ženou svých snů,jste li spíše bojový typ,vytvořte si protivníky a vyzvěte je na "Mortal combat"(boj na život a na smrt),ovlivňujte si pošasí dle potřeby....atd...Takže pokaždé když projdete dveřmi,mostem a schody,tak se sami sebe zeptejte"Nespím já náhodou či spím nebo bdím....a dokažte že tohle je realita,třeba vyskočte.Jak to funguje?Navyknete si říkat jestli nespíte a to se projeví i ve snu,ale s tím rozdílem,že při výskoku vyletíte..atd..Můžete si stanovit svůj vlastní zvyk,ale myslete na to,aby jste se s takovou situací ve snu vůbec setkali,například nevhodné je,že jíte,protože s tím se ve snu téměř nesetkáte.Jedno z nejdůležitějších kritérií je sny si zapamatovat a potom zapsat do deníčku,který jste tomu rozhodli obětovat.Do deníčku si budete zapisovat sny,úspěchy a neůspěchy,prožitky a další co uznáte za vhodné.Je spousta knih o lucidním snění,ale podle mě jsou celkem zbytečné,protože LD se můžeme naučit ze stručných internetových návodů.Jinnými slovy pokud chcete dosáhnout LD,stanovte si zvyk s otázkou spíte-li,ulehněte a normálně spěte.Až ve snu nastane ta situace,na kterou jste zavedli zvyk,tak si uvědomíte,že sníte.Jestli se vám to povedlo do dvou týdnů VELICE GRATULUJI a jestli za více času tak GRATULUJI také.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

To by mohlo fungovat

(Tom, 8. 1. 2012 14:29)

Já osobně jsem o této metodě ještě neslyšel, ale zkusím ji. Zatím jsem to dělal tak, že jsem si před spaním opakoval v mysli: Budu mít lucidní sen.. a tak jsem se na to soustředil, ale pomohly to jak kdy.....jinak pěkná stránka..

Sen?

(Jiand, 25. 11. 2011 22:09)

Představ si, zrovna nedávno jsem s tím začal. Je to tak týden a ikdyž se mi to úplně nepovedlo, dokázal jsem říct ve snu "ne" (tedy byl to spíše takový výkřik) a pak se to změnilo v jiný sen -daleko příjemnější. Ale jinak tedy žádné zázraky, zatím :D. Jo a používám tip "pohled na ruce".

Nejde mi ovládat LD

(Toa větru, 24. 6. 2011 13:57)

já když chci tak si řeknu že chci mít LD tak se mito stane nebo ve snu pak vím že spím nebo cítím že se hýbu na posteli a když něco držím tak to necítím ale když chci někoho přemluvit aby mi věřil tak mluví že jsem blázen jediný kdo mi rozumí je můj pes jednou sem v LD utek ze školy a honila mě policie a mluvila že jsem blázen že to je realita asi můj mozek si semnou hraje a dělá mi jen realitu nebo sem nemoh ani nechat zmizet šmouli kteří šli u moře

Super

(Annyisha, 11. 9. 2010 23:30)

Na rozdíl od jiných blogů, tady jsou články stručnéa výštižné, líbí se mi tu čím dál ví :D